lauantai 8. elokuuta 2009

Saw V (2008)

Olen kuukausikaupalla odotellut, että Saw-elokuvasarjan viidennen osan hinta DVD-kaupassa laskisi alennusluokkaan, mutta turhaan. Sorruin lopulta ostamaan rainan itselleni huolimatta kaikista niistä nuivista arvosteluista, jotka elokuva on saanut osakseen.

Ja niinhän se on - ei vitos-Saw juurikaan kehuja ansaitse. Sen lisäksi, että elokuva ei tarjoa edellisiin osiin nähden oikein mitään uutta, vaikuttaisi elokuva myös unohtaneen yhden oleellisen osan aiemmasta viehätyksestä - ansat eivät yritä opettaa uhreilleen mitään. Kuollut pääpiru Jigsaw yrittää ripittää imitaattoriaan tästä, mutta viesti ei ole mennyt käsikirjoittajille perille. Loukkuun tällä kertaa jääneet kyllä ovat pahantekijöitä, jotka ansaitsisivat elokuvan maailmassa opetuksen, mutta ansat vaikuttavat pikemminkin temppuradan esteiltä kuin pirullisilta vertauksilta todellisen elämän moraalisista kysymyksistä. Pelkkä "toimikaa yhdessä, epäitsekkäästi, luottakaa toisiinne" ei oikein vakuuta minua.

Mutta en nyt ihan kokonaan halua lytätäkään. Kyllähän Saw 5 ihan viihdyttävä on, ja sen katsoo mielellään perjantai-illan ratoksi, ja goren ystävien iloksi jotkut ansat ovat ihan hauskoja: kerrankin heiluriansa tekee selvää jälkeä, ja alkupuolen giljotiinikaulapanta-ansa on toimiva. Turha kuitenkaan odottaa mitään järkeä elokuvalta.

Vähemmän yllättäen kuudes osa tekee jo tuloaan. Pakko sekin on tarkastaa, vaikka odotukset olisivatkin matalalla.

2/5.

Ei kommentteja: