tiistai 25. elokuuta 2009

Espoo Ciné, maanantai 24.8.2009

Kolmas päivä Cinéssä saattoi olla huonoin tähän astisista.

L4. Kehto (2009)

Aki Mäkiahon opinnäytetyökseen ohjaama lyhytelokuva on ihan tyylikäs pieni elokuva korvessa asuvasta pariskunnasta, jonka miesosapuolen lykantropia puhkeaa kukkaan. 3+/5.

9. Salvage (2009)

Typerä elokuva englantilaisesta omakotitalolähiöstä, jonne eräänä aamuna rantautuu väkivaltainen hirviö ja armeijan erikoisjoukot. Ei tässä nyt mitään erityistä järkeä ollut, ja tällaisia on joka tapauksessa kolmetoista tusinassa. Pisteet lyhyydestä (80 min), vaikka elokuva tuntuikin paljon pidemmältä. En ole varmaankaan englannissa niin hyvä kuin olen luullut, sillä minun oli vaikea saada dialogista selvää ilman tekstityksiä. 1+/5.

10. In the Electric Mist (2009)

Illan viimeinen elokuva oli vähän edellistä onnistuneempi, mutta silti valitettavan yhdentekevänoloinen rutiinielokuva. Tommy Lee Jones on New Orleansin lähistöllä poliisi, joka tutkii salaperäisiä nuorten naisten murhia, ja näkee samalla juopon näyttelijän keralla näkyjä Yhdysvaltain sisällissodan ajoilta. Eiköhän tällaisia "harhat ohjaavat rikostutkintaa onnistuneesta"-elokuvia ole jo nähty tarpeeksi - sähköutu ei tarjoa mitään uutta. Taisin kuitenkin nukahtaa elokuvan aikana, joten arvioni voi olla hieman vinossa. Epäilen kuitenkin, että ohimenneet asiat eivät oleellisesti olisi vaikuttaneet näkemyksiini. Ihan katsottava, mutta videovuokraamolla on parempaakin tarjottavaa viikonloppuillaksi sitten aikanaan. 2/5.

Ei kommentteja: