perjantai 28. elokuuta 2009

Espoo Ciné, torstai 27.8.2009

18. Max Pinlig (Nolojen tilanteiden Max, 2008)

Lasten ja nuorten näytöksen elokuva oli selvästi lapsille ja nuorille suunnattu. Teini-ikäinen Max luulee olevansa maailman noloin tyyppi, mutta aikuiset ovat vielä nolompia. Huomionarvoista oli se, miten yleisö yltyi hurraamaan ja taputtamaan, kun ujo ja kiltti Max saa tytöltä turpaansa tämän päästyä selville Maxin viattomasta ihastuksesta tätä kohtaan. 2/5.

19. Putoavia enkeleitä (2008)

Jussi-palkintoja osakseen saanut elokuva on suomalaiseksi varsin toimiva (puolifiktiivinen) kuvaus kirjailijapariskunta Aila Meriluodosta ja mainion Tommi Korpelan tulkitsemasta Lauri Viidasta, ja tämän vajoamisesta skitsofrenian tummiin syövereihin. Tästä ei paljoakaan pahaa sanottavaa jäänyt. Katsoja (ainakaan minä) ei ehkä ihan välitä hahmoista tarpeeksi tunteakseen pistoa sydämessään, jos nyt jotain pitää väkisin keksiä. 3½/5.

20. Les Amants Criminels (1999)

Ranskalaisessa Francois Ozonin ohjaamassa taide-elokuvassa nuoren miehen tyttöystävä suostuttelee tämän murhaamaan toisen nuoren miehen. Ruumiinpiilotusreissulla pariskunta jää metsässä asuvan homoseksuaalin erakon vangeiksi. Pakotetun anaaliyhdynnän jälkeen nuoren miehen impotenssi paranee. Vau. Elokuva toimisi varmaan toisella katselukerralla paremmin - jotenkin alkuelokuva meni minulta kyllästyneisyyden merkeissä, kun raina vaikutti lähinnä tyypilliseltä nuorisokauhuelokuvalta. 2½/5.

21. Sveitabrúðkaup (The Country Wedding, 2008)

Islantilainen hieman farssia lähentelevä romanttinen komedia ei ehkä ihan ollut minun makuuni, mutta romanttiseksi komediaksi kylläkin paremmasta päästä. Yleisö kyllä hirnui melko tasaisesti lähes koko elokuvan ajan, itse lähinnä ihailin sitä, miten elokuva oli onnistuttu lataamaan täyteen kaikenlaista, ettei siihen oikein ehtinyt kyllästyä. Hieman ennalta-arvattava ja huumori ei toimi kaikkien kohdalla. En nyt oikein kehtaa lytätäkään. 2½/5.

Ei kommentteja: